Slankekur og ny kost

Skrevet for 5 år siden

Nu skal det altså være. Wendy vejer for meget, er for bred over ryggen og har ingen talje.

Vi har et stykke tid kørt med råt kød bla. med rå grøntsager og det er også gledet ned, men hunden er bare blevet lidt for bred over ryggen.

BARF. Jeg har længe været imod BARF da jeg synes det var for besværligt og krævede en god fryse kapacitet. Gik på nettet for at læse noget mere om det. Opdagede så, at der faktisk var uanede af mulighedder. Løsfrosne små og store pakker, med og uden bla. grøntsager. o.s.v.

Nu ligger der en forretning med rigtig hundemad ikke langt fra hvor jeg bor (ca. 2 Km. ) så jeg kørte derover for at få en hjælpende hånd. Forklarede hvad der var problemet og at jeg godt ville at min hund tabte sig lidt.

Hurtigt fandt damen en 1Kg.Løsfrossen  pakke frem hvori der ganske enkelt var det hele også grøntsager og oksekød i forskellige afskygninger.Wendy skulle have 200g om dagen og IKKE de dersens fede godbidder.  Jeg var også interesseret i blendet grønt som suplement. Der var damen meget large for det hun havde hjemme var der banan i, men hun fik noget nyt hjem sidst på ugen og da jeg alligevel skulle tilbage i næste uge kunne jeg vente med at få det.

Jeg købte så også 2 stk okseknæskal som hun kunne knave i. Har i nogen sinde set/hørt en Cavalier knurre når en anden hund kommer fot tæt på dens "ejendom" Det gjorde Wendy altså og nu ligger hun og sover tæt op ad sit nye kødben.

 

 

Skrevet for 5 år siden

Hehe, selvfølgelig er hun da glad for sit kødben. Det var da en god idé med en slanke kur, hvis hun er lidt bred. Jeg er spændt på at høre hvordan det går. Laver du et skema og skriver ned hvordan det skrider fremad?

Skrevet for 5 år siden

Jeg kunne godt lave et skema over forløbet, men det forudsætter jeg har en ordentlig vægt.

 

 

Se længere nede.

Skrevet for 5 år siden

Ja, men kan man ikke købe en billig én et sted? Der må da være én der er til at komme til for penge...

Skrevet for 5 år siden

Ches er også på slankekur, og jeg kontrolvejer ham en gang om ugen. Jeg har købt en billig elektronisk vægt, og den fungerer rigtig fint, hvis bare underlaget, den står på, er fuldstændig plant.

Skrevet for 5 år siden

Fint nok med elektronisk vægt, men det er ikke præsist nok når man skal bære hunden, samtidig er jeg selv en stor dame, så har svært ved at se hvad det står på skalaen. Ha Ha

Skrevet for 5 år siden

Tantemaier: Det er utroligt hvad man kan få for penge når man leder længe nok.

Har fundet en vægt som kan bruges, har talt med firmaet og den er stor nok til vores hunde.

Vægtskålen er 55 cm lang og kan veje op til 27Kg og det komme vores hunde næppe op på.

Desværre er den i restordre og kommer først om 14 dage.

Skrevet for 5 år siden

Super smart vægt. Hvis du lige har fået hende vejet, så kan du jo alligevel se om der er sket en forskel når der er gået 14 dage, så det går nok.

Jeg er lidt spændt på at høre om hvordan det går.

Skrevet for 5 år siden

Jeg har læst, at man ikke skal forvente at kunne se et vægttab hos hunden i løbet af de første 14 dage af slankekuren, så det vil da bare passe helt perfekt, hvis vægten først kommer efter den tid

Skrevet for 5 år siden

Det lyder som en god plan.

Må man spørge om hvad hun vejer nu?  Mest fori jeg syntes 200 g lyder af meget for en hund der skal tabe sig. Kikki vejer ca.8,5 kg og år 160 g og hun ville med sikkerhed tage på hvis hun fik 200 g  

omvendt bruger jeg jo ikke grønt, så med den sammensætning har din forhandler nok ret i at hun skal have mere.

Jeg har en vægt magen til denne tilsalg for 250 kr hvis du kan bruge den? 

http://www.tefal.com/All+Products/Personal+Care/Baby+care/Products/Elect...

jeg købte den sidste år, da jeg fik hvalpe fordi jeg syntes den kunne være smart at veje dem på. Problemet var bare at cavalier hvalpe er for små, da intervallet springer med 10 g de første 2 kg - derefter kan den veje 1 gram ad gangen. Den går op til 20 kg

Jeg skal ind på "dine kanter" til barnedåb d. 25 august ( jeg ved ikke endnu om jeg kører ind fredag aften eller lørdag morgen)

Skrevet for 5 år siden

Jeg takker for dit tilbud om vægten, men det er en postgang for sent har bestilt og det kan jeg ikke løbe fra.

Wendy vejer 12 Kg og er kun 13 mdr. du kan se billed foroven hvor bred hun er over ryggen.

Foddermængde på 200g var med beskeden om absolut ikke noget andet og fedtfattig godbidder.

I dag tog jeg så lidt mindre for jeg havde nogle ris i overskud som absolut ikke skulle smides ud. Her til aften var det  meget tydeligt at hun godt kunne spise noget mere, så et af det okseknæben  jeg have købt og halvveret ( savet det over ) fik hun og så blev der ro i lejeren.

Det hun får hedder Dog spirit`s lifetime - fint hakket. ( det er ikke som hakket oksekød, det er mer i små firkanter.)

Det indeholder. Oksekød med ben,indmad, hjerte, nyre, lever.

Grønt : spinat,bladselleri. persille, tomater,rodbede, gulerod, broccoli, blomkål, karse, blåbær, pærer, æbler, hindbær, apelsin, frisk hvidløg, og norsk lakseolie.

Alle disse ting havde jeg aldrig selv kunne blande på en fornuftig måde.

Jeg biller mig ind at det her er en fornuftig fodderblanding, nu for vi se hvad der sker.

Skrevet for 5 år siden

 Det er bare i orden. Held og lykke projektet.

Skrevet for 5 år siden

Så fik jeg den nye vægt, den kom helt fra Holland. Efter at have "hakket " mig i gennem en Engelsk forbrugs forviring lykkedes det at få stillet den på Kilogram. og Wendy vejede 13.190 KG.

Jeg startede med at skrive at Wendy vejede 12 Kg. men den vægt vil jeg godt sætte spørgsmål ved da den er taget på en badevægt ved at holde hende i favnen.

Vi holder stadig en streng kur og intet tyder på hun har taget på.

Skrevet for 5 år siden

Det bliver rigtig spændende af følge Wendys vægttab.Jeg har selv en hund, som skal tabe sig, og badevægten har snydt mig godt og grundigt. Ifølge den havde min hund tabt sig 400 gram i løbet af en måned, men dyrlægens vægt sagde 700 gram, så den stoler jeg selvfølgelig mere på

Skrevet for 5 år siden

 Held og lykke med projektet - glæder mig til opdateringerne.

Skrevet for 5 år siden

Ja, det var da godt den kom hjem så. Det er noget af en forskel når det er nede i de små tal. Vi glæder os stadig til at høre mere om hvordan det går.

Skrevet for 5 år siden

Synes lige i skulle se wendy på vægten. Hun ser nu ikke særlig begejstret ud, men bliver da sidende.

 

Skrevet for 5 år siden

Det er da en super smart vægt.

Jeg kan godt se, at Wendy ser lidt betuttet ud ved situationen, men mon ikke det bare er et spørgsmål om tilvænning? Det er i hvert fald flot, at hun bliver siddende lige så pænt 

Skrevet for 5 år siden

Bolou´s Paradis : ang. vægten, så kan man da lige smide en pose sukker på, så starter den da ved 2 kg

Burch : Jeg syntes også at 200g. lyder af meget, når hun skal tabe sig.

Efter Coco havde hvalpe fik hun 200g. for at skulle tage på, og det gik hurtigere end forventet. Nu får hun 100g. igen ligesom Luna får.

Skrevet for 5 år siden

Fin vægt. Det ser ud som om hun siger "tag mig ned, NU, mor".

 

Skrevet for 5 år siden

Coco, du skriver 200g er meget. Jeg er selv i tvivl af flere grunde. Har læst at de skal have 20% af egenvægt, det vil sige 240g ,ha den er da fin hvis de vejer for meget så vil de blive ved med at få for meget.. Wendy får 100g om morgenen og 100g sidst på eftermiddagen, men jeg oplever, at hun render rundt ( ratsløs) og leder efter krummer alle vejne og det synes jeg heller ikke er særlig sjovt at være vidne til.

Vi skal til det årlige eftersyn  ( uden vægtafgift ) hos dyrlægen i næste uge så vil jeg ta` en snak med hende om det tilrådelige.

Mange tak for jeres deltagelse.

Skrevet for 5 år siden

Soffie vejer 8 kg, og hun ser ud, som hun skal rent vægtmæssigt. Hun får ca. 85 gram råt kød om dagen, og det kan hun holde sin idealvægt på (sammen med masser af motion). Jeg har tidligere rådført mig med en barfforhandler om, hvor meget råt kød Ches skulle have dagligt for at tabe sig (han vejede ca. 13,3 kilo, men hans idealvægt var 12 kilo), og jeg fik at vide, at han skulle have 2% af sin idealvægt. Det ville være alt for meget for ham, særligt da han er kastreret, så da han blev barffodret, fik han ca. 100 gram kød om dagen.

 

Ja, man skal nok prøve sig frem mht. at finde den ideale fodermængde.

Skrevet for 5 år siden

 Jeg ved ikke om det er godt at tale med dyrlægen om denne fodringstype... Jeg har kun hørt fra dyrlæger, at de er modstandere, om det skyldes at de tjener godt på det tørfoder, som de nu sælger eller hvad det skyldes. Det må jeg være dig svar skyldig.

  Ved nærmere eftertanke, så er de 200g. måske ikke helt af vejen, da det jo er en lettere buttet pige

Med hensyn til % satsen, så er det altså noget som man skal springe op og falde ned på. Det er kun vejledende (Coco får omkring 1,2% af hendes kropsvægt)

 Hvis Wendy går sådan rundt, så prøv at fylde nogle flere grøntasger i maden.

 

 

Skrevet for 5 år siden

Det med  grøntsager i maden synes jeg lyder som en god idè. Det har hun fået før så det er ikke noget problem.

Vil nok prøve med anelse mindre kød og så suplerer med noget grønt.

 

Skrevet for 5 år siden

Vores får jo royal canin. Molly får 70 gram om dagen og Sille 90 gram. Derudover får de jo noget kogt ris, hvid fisk og gulerødder og broccoli. Det er kun for at gøre dem mætte. Det får de 50 gram om dagen af. Skulle de kun have tørfoder, var det nok:

Molly, 100 g og Sille 120 gram om dagen. Hvis de ikke får det hjemmelavdede, så går de også og er sultne hele tiden. Jeg tror sagtens du kan supplere med grøntsager. Det er om at finde det der passer til ens hund. Der er jo forskellig forbrænding og aktivitetsniveau.

Skrevet for 5 år siden

Det er det der passer til at vores holder vægten. Hvis de taber sig lidt, fordi de har været aktive eller tager lidt på, så regulere vi med 5 gram tørkost om dagen. Det er hvis det drejer sig om 300 g kropsvægt i forhold til hvad de plejer at veje. Men det har virkelig også taget lang tid at få det passet ind. De må jo bestemt ikke veje for meget med de hofter og Mollys knæ og hjerte.

Skrevet for 5 år siden

jeg skal love for vi er nede i de små fodderportioner. Jeg er gået over til frosne bla. grønt. (optøet ) rå, som bliver blendet i en lille miniblender. Lige nu er opskriften 40g grønt og 75 g kød og det ryger ned i løbet af nov time. wendy er ikke så urolig længere, så noget tyder på vi har nået et fornuftigt leje. Mener også hun har tabt sig lidt, men vil lige vente et par dage mere før jeg vejer igen.

Jeg synes i det hele taget ikke de må veje for meget da det under alle omstændighedder belaster deres krop og det er jo ikke den "stærkeste" race vi har med at gøre, vel ?

Kommer med en opdatering om et par dage.

Skrevet for 5 år siden

  Vi er spændt på at høre om det giver pote.

Skrevet for 5 år siden

Det har givet pote Tantemaier. Nu kører det på flere punkter. Jeg blev hos Maxsøs dyrefodder tilbudt 10% ved køb af  min. 10 Kg. Bla. BARF. 10 Kg. til 2 hunde kan hurtigt få ben af gå på, men jeg måtte ud og finde en lille fryser og det fandt jeg på nettet brugt til kun 500Kr.

Wendy HAR TABT 450 gram. Juuhuuueee. Hun får 40g blendet bla. rå grønt og 80 g forskelligt Barf kød 2 gange om dagen.

 

Skrevet for 5 år siden

Sikken et flot vægttab! Stort TILLYKKE med det

Skrevet for 5 år siden

Det var dog fantastisk  Tillykke med det og tillykke med Wendys nye fryser 

Så får man lidt mere blod på tanden når man kan se det virker. Virker hun sulten, eller har I fundet et godt balance punkt?

Sider

Tilføj kommentar